For the redevelopment of an existing building in Spijkenisse studio RAAM was asked to redesign the entrance and to unfold a spatial exploration for possible program for the future. The entrance of De Metropool gets a significant metamorphosis to improve its’ attraction and accessibility. A lazy staircase underneath the canopy serves as a theatrical gesture for the people entering the building. The transition from the exterior to the interior is gradually, conducted by a variation of closed and open façade elements. The dark casted composite panels establish a severe contrast with the existing yellow brick façade underlining the representative character of the new entrance. The existing levels of the building are perfectly suitable as flexible offices, a yoga-instruction space and physiotherapist practices. There is a wide spectrum of opportunities for functions in the medical sector. Because of the good accessibility and locus the building is suitable for health care functions with regional significance.

DE METROPOOL
Type: Commision
Role: Architectural Design / Spatial Research
Client: EBM Middelburg B.V.
Size: 60m2 / variable
Location: Spijkenisse NL
Year: 2017