RAAM  
Raw Architecture and More

 

RAAM is een architectenbureau uit Rotterdam. Wij bieden diensten en producten aan particuliere, commerciële en publieke opdrachtgevers. RAAM staat voor de essentie, zonder poespas, met een conceptuele, visuele en duurzame benadering. Wij zijn ruimtelijke ontwerpers die vorm, functie en materiaal verkennen met onze creativiteit, intuïtie en expertise als leidraad.

 

Vanuit de context geven wij in het ontwerpproces vorm aan architectuur met oog voor detail. In onze ontwerpen vloeien stijl, comfort, verhoudingen en functionaliteit samen in heldere lijnvoering en elegante composities. 

Wij zien erop toe dat ons werk aan eisen, wensen en verwachtingen voldoet.

Onze portfolio bestaat uit uiteenlopende schaalniveaus en kent een aanzienlijke diversiteit in functies: van dakopbouwen, verbouwingen van interieurs tot aan bedrijventerreinen en horeca-etablissementen.

 

RAAM is opgericht door Koen Klok en William de Ronde in januari 2017. Beide architecten behaalden hun Masters of Architecture aan de TU Delft en initieerden studio RAAM na een decennium gecombineerde beroepservaring bij internationaal opererende architectenbureaus, zoals MVRDV en KCAP. Sindsdien is het werk van RAAM voor een aantal competities geselecteerd en meermaals genomineerd, zoals voor het dakterras in de Beatrijsstraat, de Maassilo in Rotterdam-Zuid en de Beergarden in Bologna, Italië. 

 

Studio RAAM is aangesloten bij de BNA, Bond voor Nederlandse Architecten.